Další úspěšná akce Mozaiky- Rekonstrukce státu

04.04.2013 14:57

 

Kamil Gregor, regionální ambasador kampaně Rekonstrukce státu nás poctil návštěvou 28.3. Zdržel se na cestě z Brna a vzhledem k tomu, že se nás sešlo opravdu málo a náš přednáškový prostor byl tak nějak nevlídný svou rozlohou, rozhodli jsme se přemístit do nedaleké hospůdky.

Kamil Gregor rozumí politickým procesům do hloubky a zcela přehledně se orientuje v prostředí české politiky. Není divu, že na jeho kontě je tvorba mnoha veleúspěšných a super užitečných projektů poslední doby. Kdo ještě neprozkoumal web https://kohovolit.eu/, nechť tak bezodkladně učiní!

Jako zkušený přednášející začal v úvodu rozdělením korupce. Vím, že se na wiki odkazovat nemá, ale tak... Projednou snad prominou. :) Tohle je jednoduchý, přehledný text, který v některých bodech shrnuje Kamilova slova - https://cs.wikipedia.org/wiki/Korupce

Česká republika je ve stádiu State capture. Projekt Rekonstrukce státu má šanci situaci výrazně změnit. Iniciativa je jedinečná v tom, že spojuje všechny společenské články a vyzývá k jejich spolupráci. Ač se někomu nemusí líbit seznam politiků, kteří projekt podporují, je to nezbytné pro úspěch záměru prosadit 9 klíčových zákonů. Je třeba nezapomínat, že většinou i ti nejnevinnější svým mlčením v podstatě schvalují činy těch nejzkorumpovanějších a ti nejvíce obviňovaní jsou někdy jen nastrčené loutky.

Mluvili jsme i tom, jak tato iniciativa vznikla, kdo za ní stojí, jak vznikaly věcné návrhy zákonů, zasmáli se reakcím některých politiků. Kriticky jsme polemizovali nad realizovatelností ambice prosadit hned 9 zákonů v tak krátké době. Kamil vše precizně vyargumentoval a ujistil nás, že iniciativa zná své limity, ale vychází ze zkušeností mnoha různých subjektů veřejného života a jejich know-how by se nemělo podceňovat.

Setkání jsme zakončili nanejvýš pozitivně a to výzvou k akci. Jak přispět k omezení vykrádání státních zřízení je jednoduché a rozmanité. Přímo na webu jsou v sekci „Zapojte se“ konkrétní výzvy, jak se aktivizovat. Momentálně můžete pomoci třeba tak, že konstruktivně okomentujete oficiální web https://www.rekonstrukcestatu.cz/cs.

Velmi důležité je, aby se o iniciativě vědělo, takže to nejsnazší, co můžete udělat teď hned, je odeslat odkaz https://www.rekonstrukcestatu.cz/cs teď hned lidem kolem vás.

Ještě lepší a užitečnější čin, který by vás jistě nestál víc než hodinku či dvě, je jít přímo za vaším zastupitel a navrhnout mu (popřípadě rovnou požadovat), aby se k Rekonstrukci státu připojil. Je až s podivem, jak politika potažmo správa věcí veřejných stojí na osobních střetnutích a konexích. Zkuste to a uvidíte! Pokud neznáte zastupitele z vašeho okolí, využijte web https://napistejim.cz/, za kterým mimochodem opět stojí superpolitologicalman Kamil. :)

Taky už máte dost všeho toho stěžování na českou malost a hloupost? Nechcete už vědomě cpát své peníze do kapes podvodníkům a lhářům? Kdyby o tom všichni konečně přestali jenom mluvit, už dávno by nám všem bylo líp. Je to snadné a i málo se počítá, tak nebuďme pasivní!! Hodně se naučíte, poznáte zajímavé lidi, bude vás to bavit a naplňovat. Tak na co ještě čekat? https://www.rekonstrukcestatu.cz/cs/zapoj-se#ambasador